DERMATOLOĞUNUZ YANITLIYOR

SORU 1:

İstenmeyen tüylerimizden nasıl kurtulacağız? Sizin öneriniz nedir?

CEVAP :

İstenmeyen tüyler birçok kadın ve erkek için gerçekten rahatsızlık veren bir konu... Hatta bazen psikolojik rahatsızlıkları da beraberinde getirebilmekte... En iyi çözüm istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmaktır.
Bunun en sağlıklı yolu cilde zarar vermeyen, bitkisel kaynaklı ürünler kullanmaktır. Kısa vadede istenmeyen tüylerin çıkmasını geçiktiren, uzun vadede ise güvenle kullanılabilen ürünleri öneriyorum. Pek tabii ki bu ürünlerin etkisi ve güvenilirliği kanıtlanmış olmalı.

SORU 2:

Etkisi ve güvenilirliği kanıtlanmıştan tam olarak kastedilen nedir?

CEVAP :

Cilt vücudumuzun en hassas kısımlarında biridir. Dolayısı ile seçtiğimiz ürünlerin dermatolojik olarak onaylanmış, etkinliğinin kanıtlanmış olması gerekir. Bugün piyasada bu kriterlere uymayan, gerekli testlerden geçmemiş ve dolayısı ile cilt sağlığını tehdit eden birçok ürün bulunuyor. Cilde yönelik ürünler alınırken mutlaka eczacılara veya uzmanlarına danışılması gerekir.

SORU 3:

Ürünler nereden satın alınmalıdır?

CEVAP :

Bu ürünleri satın alırken öncelikle eczanelerin tercih edilmesini öneriyorum. Eczacıların güvenle sattığı ve önerdiği ürünler tercih edilmeli...

SORU 4:

Tüy problemi günlük hayatımızı çok etkileyen bir problem. Özellikle kısa süreli periyotları bizleri çok yoruyor.

CEVAP :

Evet,bazen son derece zahmetli olabiliyor. Fakat son derece sağlıklı çözümler mevcut. Hem tüy sayısını azaltan hem de tüylerin tekrar çıkmasını geciktiren ürünler mevcut. Özellikle bu ürünlerin tercih edilmesini bir dermatolog olarak öneriyorum.

SORU 5:

Özellikle ergenlik çağındaki genç kızlar tüylerinden nasıl kurtulmalıdır?

CEVAP :

Benim onlara tavsiyem hem kısa vadede hem de uzun vadede daha az problem yaşayacakları yöntemleri tercih etmeleri... Bununla birlikte günlük nemlendirici olarak krem kullanmalarını öneririm. Tüylerin azalmasını sağlayan sirli ılık ağdalar, gençlerin hassas ciltleri için en uygun yöntemlerden biridir.

SORU 6:

Kıl dönmesi ve batıklar nasıl oluşur ve nasıl önlem alınmalıdır?

CEVAP :

Kıl dönmesi ve Batık farklı olaylardır. Kıl dönmesi; kılların kuyruk sokumu ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, abse oluşturmasıdır. Kıl batması; kılların ölü deri altında cildi yarıp çıkamayarak batık şeklinde kalmasıdır. Yüzeydeki ölü derinin uzaklaştırılması kılların çıkmasına yardımcı olur. Kese ölü derinin uzaklaştırılmasında en kolay ve en etkili yöntemdir. Nemlendirici yağlar cildin yumuşatılması ve kıl çıkışının kolaylaştırılması yoluyla batık oluşumunun önüne geçerler.

SORU 7:

Tıraş etmek kılları çoğaltır mı?

CEVAP :

Tıraş etmek diğer yöntemlere göre kılların daha çabuk çıkmasına neden olan tüy alma metodudur. Kılları çoğaltmaz. Fakat uygulama sonrasında ciltte jiletten dolayı tahriş görülebilir. Kılların kökünden alınmasını tavsiye ediyoruz.

SORU 8:

Güneş kremleri&vücut kremleri vs.kılları çoğaltır mı?

CEVAP :

Herhangi bir cilt kreminin kıl çoğaltıcı etkisi yoktur.

SORU 9:

Erkeklerde ağda yaptırabilir mi?

CEVAP :

Kıl sorunu olan erkekler istenmeyen tüylerinden kurulmak için ağda yaptırabilirler. Özellikle tüy azaltan sirli ağdaları kullanabilirler.

SORU 10:

Özellikle açık renkli tüyler için neler yapılamalıdır?

CEVAP :

Açık renkli tüyler için tüy azaltıcı bitkisel içerikli kremler kullanılabilir. Eğer tüylerin yüzeyden uzaklaştırılması isteniyorsa; tüy azaltan bitkisel içerikli sirli ağdaların kullanılması önerilir.

SORU 10:

Tüyleri kökünden zararlı mıdır?

CEVAP :

Vücudumuzda fizyolojik olan fakat baskılandığı zaman da herhangi bir zararı olmayan çeşitli fonksiyonlar var. Nasıl ki ömür boyunca her uzadığında kestiğimiz saçlarımız, traş ettiğimiz sakalımız, kestiğimiz tırnaklarımız bu işlemler sonucu sağlığımıza zarar vermiyorsa, istenmeyen bölgelerde sürekli yok edilen tüylerin de şimdiye kadar bir sağlık sorununa neden olduğu bilinmemektedir. Fizyolojik olarak kronik şeker hastasının şekerinin yükselmesini ''normal'' olarak nitelendirip hiçbir müdahale yapmamaya benzer bu, ki bu kişinin ömür boyu dışardan verilecek ensüline ihtiyacı vardır. Bu bağlamda fizyolojik olanı baskılamamak ölüme dahi yol açabilir.